guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Guide ID keeps expanding and improving

Nieuwsbrief November 2018

De afgelopen maanden hebben we bij Guide ID niet stil gezeten. De grootste verandering én verbetering is ons nieuwe online platform: de Podcatcher Portal. Het maken van een audiotour is nu nog gemakkelijker geworden. Heb je al een kijkje genomen in de Portal? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

We werken momenteel ook hard aan onze online help pagina. Je vindt hier uitleg over de Podcatcher Portal, praktische tips, een overzicht van veelgestelde vragen en binnenkort ook handleidingen van onze producten.

Al eerder hebben we vermeld dat we sinds begin dit jaar samenwerken met het USS Midway Museum. Bezoekers van dit vliegdekschip in San Diego, USA krijgen sinds januari de Podcatcher mee als ze aan boord gaan. We hebben een casestudy geschreven over de uitdagingen en resultaten van dit project. Benieuwd naar deze uitdagingen en resultaten? Je vindt de casestudy hier.

En er is meer online nieuws! Wist je dat we naast Twitter en LinkedIn nu ook een Facebook-pagina hebben? Via social media delen we info over nieuw te starten projecten, geven we updates waar we aan werken en delen we artikelen over audiotours. Volg ons online en je hoeft niets te missen.

Wat is er nog meer te lezen in deze nieuwsbrief?
Je krijgt 5 tips met recent gestartte projecten die het bezoeken zeker waard zijn. Ook kun je lezen op welke beurs of event we te vinden zijn de komende tijd.

Veel leesplezier!
Het Guide ID team

Evenementen wereldwijd

De Podcatcher op reis

Deze herfst en winter presenteren we de Podcatcher op verschillende locaties in Europa en Amerika. Je bent van harte welkom op een van deze evenementen om de Podcatcher te proberen.

Op 7 en 8 november zijn we te vinden op de Museums Association Conference and Exhibition in Belfast. Business Manager UK David Shapero, Gordon Milton en Frits Polman zijn te vinden bij stand nummer 80.

Tegelijkertijd, van 7 – 9 november, is Jeff Danziger aan de andere kant van de oceaan te vinden op de New England Museum Association Annual Conference in Stamford, CT.

Het is een drukke week, want we zijn op 9 november ook in Brussel te vinden. Petra Brinkhof en Lisette Fuhler ontvangen je graag in onze stand op Het Groot Onderhoud van Faro.

In Berlijn wil Xaver von Treyer je graag ontmoeten in het Märkisches Museum. Op 14 en 15 november organiseren we daar een walk-in zodat je zelf de Podcatcher kan proberen bij de tentoonstelling.

Van 16 – 19 November vind je ons op MCN 2018 in Denver, CO. Jeff Danziger zal hier aanwezig zijn om de Podcatcher te demonstreren.

Daarnaast organiseren we op 22 november het seminar ‘Open minds with audio guides’. Het belooft een inspirerende en gezellige netwerkdag te worden in het Amsterdam Museum. We hebben een divers programma samengesteld met sprekers die je graag meer vertellen over hun ervaring met audiotours en over de mogelijkheden van onze Podcatcher. Voor het volledige programma en de inschrijving kun je hier terecht.

Uitgelichte projecten

Gallo-Romeins Museum - Mount Vernon - Lumen - The McManus - The National Anzac Centre

De afgelopen maanden zijn er wereldwijd veel verschillende projecten gestart. Wij lichten 5 projecten uit die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Tip 1:
Gallo-Romeins Museum: Stonehenge - Voorbij het Mysterie, Tongeren, België

Eén van de bekendste prehistorische bouwwerken is te vinden in het zuiden van Engeland: Stonehenge. Om alles te weten te komen over deze bijzondere plek, kun je naar Engeland reizen, maar je kunt deze winter ook terecht in het Belgische Tongeren. In het Gallo-Romeins Museum is een prachtige tentoonstelling ingericht met interviews met archeologen, 3D-visualisaties en mooie schaalmodellen. Authentieke grafvondsten getuigen van de feesten, ceremonies en begrafenisrituelen die het leven van de Stonehenge-mensen kleurden. Sfeervolle filmbeelden tonen een glimp van hun cultuur. De Podcatcher begeleidt bezoekers hierbij door de expo. Raak in de ban van Stonehenge: één van de grootste mysteries uit de menselijke geschiedenis.

Tip 2:
George Washington's Mount Vernon, Mount Vernon, VA, USA

In de Verenigde Staten hebben we weer een bijzondere plek toe kunnen voegen aan onze lijst met klanten: Mount Vernon. Mount Vernon is het huis waar de eerste president van de VS, George Washington, een groot deel van zijn leven woonde en is nu één van de meest bezochte historische bezienswaardigheden van Amerika. De combinatie van een 18e-eeuws huis, weelderige tuinen, intrigerende museumgalerijen en meeslepende programma's maakt Mount Vernon tot een historische schat in Virginia. Kom genieten van hun nieuwe audiotour met de hulp van onze Podcatchers!

Tip 3:
Lumen - Museum voor Bergfotografie, Zuid-Tirol, Italië

Een wintersportvakantie in de Italiaanse Alpen gepland? Breng dan vooral ook een bezoekje aan onze eerste Italiaanse klant (weliswaar met een Duits tintje). In Zuid-Tirol opent in december Lumen; een museum op 2250 meter hoogte op de top van de berg Kronplatz-Plan de Corones. Neem de skilift omhoog en bekijk het prachtige gebouw en de mooie collectie fotografie met als thema, hoe kan het anders, de bergen.

Tip 4:
The McManus, Dundee, Schotland

In het centrum van het Schotse Dundee vind je de McManus Gallery; een prachtig Gotisch gebouw met een diverse collectie. De Podcatcher vertelt je verhalen over de natuurhistorische en archeologische objecten, maar ook over de mooie kunstcollectie die het museum heeft. Hierin staan drie eeuwen van Schotse kunst centraal, met de nadruk op kunst uit Dundee zelf.

Tip 5:
The National Anzac Centre, Albany, Australië

De Podcatcher is sinds enkele weken ook down under te gebruiken. Het bekroonde National Anzac Centre is één van de belangrijkste culturele bedevaarten van Australië. Het centrum kijkt uit over de haven waaruit meer dan 41.000 mannen en vrouwen Australië vertrokken voor de Eerste Wereldoorlog. Dompel jezelf onder in de Anzac-legende en volg persoonlijke verhalen door middel van de Podcatcher!