guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Hoe maken we de herfst leuker?

Nieuwsbrief oktober 2017

De herfst doet zijn intrede en buiten wordt het kouder en natter. Binnen is daar gelukkig niets van te merken: musea openen hun deuren voor prachtige najaarstentoonstellingen, waar je de mooiste verhalen kunt beluisteren met de Podcatcher. Binnen op het Guide ID kantoor zijn we volop bezig om dit mogelijk te maken.

Onze technische afdeling werkt momenteel hard aan een vernieuwde, nog gebruiksvriendelijkere versie van het platform voor onze toureditor. Ook in de huidige vorm kun je eenvoudig zelf audiotours maken en beheren en hier de data van bekijken in onze Analytics tool, maar in de vernieuwde versie zal dit nog gemakkelijker gaan. Daarnaast zijn we ook druk bezig om een nieuwe IDentifier te maken die voor binnen en buiten geschikt is. Dat betekent dat alle IDentifiers waterproof zullen zijn en dat de behuizing nog beter wordt.

We zijn trots dat de Podcatcher veelvuldig ingezet blijft worden om verhalen te vertellen en hopen zo vele horizonnen te verbreden. Verderop geven wij je graag 5 tips om de herfst leuker te maken!

Veel leesplezier!
Het Guide ID team

Projecten in de spotlights

Hermitage Amsterdam - The Museum of Fine Arts Houston - Groeningemuseum Brugge - Joods Museum Berlijn - New York Historical Society

Dit najaar gaan er een aantal mooie projecten van start waar de Podcatcher wordt ingezet. Deze tentoonstellingen wil je niet missen!


Tip 1:
De tentoonstelling 'Hollandse Meesters in de Hermitage' is er daar één van. Een bijzondere expositie waarbij meer dan zestig werken uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland wordt gehaald. Portretten van Rembrandt en Hals, genrestukken van Dou en Jan Steen en landschappen van Ruisdael en Van Goyen. De audiotour is ingesproken door Jan Six en Geert Mak en is gratis voor alle bezoekers. Op deze manier kan iedereen meer te weten komen over deze prachtige meesterwerken die na 350 jaar weer even ‘thuis’ zijn.

Tip 2:
Een tentoonstelling van een andere orde, maar minstens zo bijzonder is die in het Museum of Fine Arts in Houston. Hier zal vanaf begin oktober de expositie 'The Glamour and Romance of Oscar de la Renta' te bewonderen zijn waar het illustere leven en carrière van deze modeontwerper centraal staat.
De bijbehorende audiotour duikt in het leven van De la Renta, zijn inspiratie en ontwerpen door middel van interviews met klanten, familie, medewerkers en de curator.

Tip 3:
Blij zijn we ook met een nieuwe klant in Brugge: het Groeningemuseum. Zij gaan de Podcatcher inzetten voor de tentoonstelling 'Pieter Pourbus en de Vergeten Meesters'. De tentoonstelling belicht deze 16-eeuwse Brugse meester en zijn tijdgenoten die in de vergetelheid zijn geraakt en dat is maar goed ook, want er zitten een aantal bijzonder mooie kunstwerken tussen! Bezoekers kunnen de Podcatcher huren aan de balie en zo de verloren meesters herontdekken.

Tip 4:
Horizonnen worden ook verbreed in New York, waar de Podcatcher dit najaar onderdeel is van een belangrijke tentoonstelling over een controversieel onderwerp in de Amerikaanse geschiedenis: de Vietnam Oorlog. De tentoonstelling vindt plaats in the New York Historical Society, een fascinerend museum en bibliotheek, gelegen aan Central Park West in Manhattan. Met de Podcatcher is een reguliere audiotour te beluisteren, maar er zal ook gebruikt worden gemaakt van audio-video synchronisatie.

Tip 5:
En ander mooi project om naar uit te kijken is het Joods Museum in Berlijn. Vanaf december zal de Podcatcher in gezet worden bij de tijdelijke tentoonstelling 'Jeruzalem' en de vaste collectie. Het museum is gevestigd in het prachtige gebouw van architect Daniel Libeskind, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een icoon van de stad Berlijn. We zijn verheugd dat hier onze Podcatcher ingezet wordt om het verhaal te vertellen!

Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je weten welke projecten er nog meer aan gaan komen? Hou dan onze coming soon pagina in de gaten!

Evenementen

Wereldwijd

Er staan weer een aantal leuke events gepland voor dit najaar waar we graag (nieuwe) klanten ontmoeten. Kom dus vooral even langs bij onze stand als je in de buurt bent!


Van 15 tot en met 19 oktober zijn we te vinden bij de Mountain-Plains Museum Association in Denver.

En in november kun je ons ontmoeten op de Museum Association Conference in Manchester (16-18 november) en bij Exponatec in Keulen (22-24 november).

Wil je zelf ervaren hoe het is om met een Podcatcher door het museum te gaan? Kom dan naar een van onze Walk-In dagen.

Het team van Guide ID wenst je een fijne herfst toe!