guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Expanding our horizons

Nieuwsbrief juni 2017

Met de zomer voor de deur is het de hoogste tijd voor een zomerupdate! We hebben natuurlijk niet stil gezeten bij Guide ID. In deze nieuwsbrief brengen we je graag op de hoogte van ons laatste nieuws.

In februari werd het 100 miljoenste verhaal met de Podcatcher beluisterd. Een bijzonder moment dat we uitgebreid gevierd hebben met onze klanten. En de teller met verhalen loopt door, dus op naar de 200 miljoen!

Met zoveel verhalen te vertellen groeit ook het Guide ID team. Zo zijn we nu ook vertegenwoordigd in Duitsland. Het hoofdkantoor in Nederland is inmiddels uitgebreid met een accountmanager, 2 helpdeskmedewerkers, designer en 4 nieuwe mensen bij het development team. Zij stellen zich graag aan je voor op onze website.

In de Verenigde Staten waren we dit voor jaar aanwezig op 2 beurzen: Museums and the Web en het jaarlijkse congres van de American Association of Museums. Beide beurzen waren erg succesvol. Ook in Europa staan een aantal leuke events gepland. Verderop in de nieuwsbrief lees je waar je ons kunt vinden de komende maanden.

Veel leesplezier en een hele mooie zomer!
Het Guide ID team

Projecten in de spotlights

Stedelijk Museum-Anne Frank huis-CMA-Powerscourt-USS Midway museum


De afgelopen maanden zijn er veel mooie projecten van start gegaan. Zoals de tentoonstelling van Ed van der Elsken in het Stedelijk Museum Amsterdam, waar 271.000 mensen naar toe zijn geweest en waarvan het merendeel de audiotour heeft beluisterd.

We zijn trots om te kunnen melden dat we samenwerken met het Anne Frank Huis. Het Anne Frank Huis maakt gebruik van 600 spelers en biedt de audiotour aan in 9 talen. Bij alle films en projecties wordt gebruik gemaakt van audio-video-synchronisatie waarbij bezoekers op afstand de bijbehorende audio ontvangen via hun speler in hun eigen taal. Dit zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer in het druk bezochte museum.

Verheugd zijn we ook met onze eerste klant in Manhattan, New York: het Children’s Museum of the Arts. In dit familiemuseum staat creativiteit van kinderen centraal; door kunst te beleven en door samen met kunstenaars aan de slag te gaan. Het museum gaat de Podcatcher inzetten bij hun tijdelijke tentoonstellingen en starten hiermee bij de nieuwe expositie ‘Maker Maker’. De doelgroep van het museum bewijst dat de Podcatcher echt voor jong en oud is!

Natuurlijk vergeten we ook onze huidige klanten niet. Zo zijn we bijvoorbeeld trots dat Powerscourt Gardens in Ierland genomineerd is met hun audiotour voor een ‘innovatie award voor toerisme’.

En ander mooi project om naar uit te kijken is het USS Midway Museum in San Diego. Dit maritieme museum is gewijd aan het vliegdekschip de USS Midway. Met jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers een grote nieuwe klant van ons! De audiotour zal vanaf januari 2018 met de Podcatcher te beluisteren zijn. In onze volgende nieuwsbrief vertellen we je er graag meer over.

Wil je weten welke mooie projecten er nog meer aan gaan komen? Hou dan onze coming soon pagina in de gaten!

Evenementen

Wereldwijd


Er staan weer een aantal leuke events gepland voor de zomer en het najaar. Van 26 tot 28 juni zijn we te vinden met een stand op MuseumNext in Rotterdam en geven samen met het Amsterdam Museum een workshop .

Op 29 juni zijn we ook te vinden in London op MuseumTech 2017. Andere geplande events zijn te vinden op onze website.

Wil je zelf ervaren hoe het is om met een Podcatcher door het museum te gaan? Kom dan naar een van onze Walk-In dagen . De eerste dagen zijn al eind juni in België en ook in de UK & Ierland staan een aantal data in juni en juli gepland, dus wees er snel bij.

Het team van Guide ID wenst je een fijne zomer toe!