guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Guide ID gaat de grens over

Nieuwsbrief november 2016

Hoogste tijd voor een herfstupdate! Na een ontzettend drukke zomer, met als topweek een week waarin we maar liefst vijf grote tentoonstellingen voorzagen van fantastische audiotours, zijn we volop bezig met onze internationale uitbreiding, opkomende beurzen en evenementen en natuurlijk mooie verhalen.

Inmiddels heeft Guide ID kantoren in Nederland, UK en Ierland, België en nu ook in de Verenigde Staten. We leverden projecten op in Stockholm en Berlijn en zijn druk bezig in Portugal. Bekijk hier ons hele team en laat het ons vooral weten als we je ergens mee kunnen helpen.

Op 13 oktober organiseerden we samen met MCW een succesvol seminar in het prachtige Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Heb je dit seminar gemist? Kom dan vooral op 25 november naar Museum M in Leuven.

Dit jaar is de Podcatcher ook weer goed vertegenwoordigd tijdens de Amsterdamse Museumnacht. Je kunt op 5 november bij 22 musea in de hoofdstad terecht voor een Podcatcher audiotour. Van ‘Tinguely’ in het Stedelijk Museum, via ’Amsterdam 1900’ in het Stadsarchief tot de prachtige vaste collecties van Ons' Lieve Heer op Solder en het Tassenmuseum.

Graag tot binnenkort!

Het Guide ID team

Projecten in de Spotlights

Powerscourt Gardens, Dublin - Koninklijk Paleis, Stockholm - De Nieuwe Kerk, Amsterdam - Ephraim Palais, Berlijn


Aan de oostkust van Ierland ligt het Powerscourt Estate met de prachtige Powerscourt Gardens. Deze tuinen staan op de derde plaats van de lijst mooiste tuinen van de wereld volgens National Geographic. We verzorgden een unieke Podcatcher buitentour voor deze mooie locatie, ook wordt er gebruik gemaakt van MapMyVisit. Hiervoor hebben we uiteraard waterdichte IDentifiers ingezet.

Voor de tentoonstelling ‘Royal wedding dresses’ in het Koninklijk Paleis van Stockholm maakten we een audiotour die bezoekers langs vijf koninklijke trouwjurken leidt. De tentoonstelling werd feestelijk geopend in het bijzijn van Koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prinses Sofia van Zweden. Voor deze audiotour werd een speciaal selfservicemeubel gemaakt en de IDentifiers werden met zorg in het tentoonstellingsontwerp verwerkt.

De Nieuwe Kerk in Amsterdam opende ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Marilyn Monroe een spectaculaire tentoonstelling die het leven in voor- en tegenspoed van deze iconische vrouw in beeld brengt. Bijzonder aan de audiotour in deze tentoonstelling is dat er gebruik wordt gemaakt van maar liefst 11 AV-sync IDentifiers. Om verschillende films in een kleine ruimte te kunnen tonen in diverse talen is dit een ideale oplossing. De audiotour bestaat verder niet uit tekst bij de objecten, maar uit korte interviews met bekende mensen over hun herinnering aan Marilyn Monroe.

Op 25 november opent de tentoonstelling Paleis.Stad.Berlijn. in het Ephraim Palais in Berlijn. Deze bijzondere tentoonstelling gaat over het paleis van Berlijn en zijn betekenis voor de stad en haar bewoners. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de opnames voor deze tour die in het Duits en Engels beschikbaar zal zijn. Ook ontwikkelen we een kindertour waarin gebruikt wordt gemaakt van de quiztool inclusief onze score-IDentifier.

Benieuwd naar onze andere recente projecten? Kijk dan even op onze website!

Evenementen

MA event, Glasgow, UK - NEMA, Mystic, Connecticut, USA - Guide ID Seminar Museum M, Leuven - Walk-in dagen


Het team van Guide ID ontmoet je op de volgende evenementen:
Op 7 en 8 november op de Museum Association Conference and Event in Glasgow, UK en op 9 - 11 november op de NEMA trade fair in Mystic, Connecticut, USA.

Vervolgens organiseren we op 25 november een seminar voor klanten en geïnteresseerden in Museum M te Leuven in België. Mocht je de uitnodiging hiervoor gemist hebben, laat het ons dan weten, we sturen je hem graag toe.

Wil je eens op locatie kijken hoe een Podcatchertour nou eigenlijk werkt? Kom dan vooral langs tijdens onze walk-in dagen.