guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Breng het museum tot leven!

Nieuwsbrief april 2016

“Ons Echte Goud”, thema van de museumweek 2016, haakt in op het laten zien van je echte pronkstukken. Bij Guide ID geloven wij erin dat iedereen de pronkstukken niet alleen moet zien, maar ook de verhalen erachter kan beluisteren. Achter elk museumstuk zit immers een verhaal en dat kun je op verschillende manieren aan je bezoekers vertellen. Een mooi voorbeeld hiervan is te beluisteren bij Het Museum van de Twintigste eeuw in Hoorn. Zij hebben een hele leuke family quiz op het Podcatcher platform ontwikkeld en vertellen zo de verhalen op zeer leuke en interactieve wijze.
Steeds meer musea bieden de Podcatcher aan alle bezoekers door middel van Self Service. Tijdens ons laatste seminar in het Amsterdams museum zijn we hier op ingegaan en hebben een aantal projecten belicht. De nieuwe DNA audio tour door het Amsterdam Museum stond hierbij centraal.

Onze visie om zoveel mogelijk mensen jullie verhalen te laten beluisteren voeren we internationaal door. De komende maanden werken we samen aan een heel aantal interessante projecten waar we jullie graag van op de hoogte houden.

Met vriendelijke groet,

Het Guide ID Team

Projecten in de spotlights

Rembrandts House - Nymans Gardens - Musée Gadagne - Secret Valley wildlife park - Darcis!


Rembrandts Huis, Amsterdam, Nederland
Het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond en geschilderd is een museum. Vanaf medio mei 2016 biedt het Rembrandthuis al hun bezoekers de Podcatcher aan. De tour, beschikbaar in 10 talen, wordt door de bezoeker zelf gestart. Naast de audiotour gaat het museum ook MapMyVisit integreren.

Nymans Tuinen, Handcross, Verenigd Koninkrijk
Nymans Garden is een van de parels van de National Trust Gardens. Guide ID is trots te melden dat wij vanaf mei onze Podcatcher audiotour mogen lanceren in de tuin. De bezoekers krijgen tijdens hun wandeling door het park en langs de ruines, wat ooit een fantastisch statig huis was, de verhalen te horen van de tuinman en beleeft zo uit de eerste hand hoe het was te leven in zo'n groot huis. Een prachtig voorbeeld hoe gevarieerd de Podcatcher tours zijn geworden.

Musée Gadagne, Lyon, Frankrijk
De internationale reizende tentoonstelling Divinement Foot staat tijdens de EK 2016 in Lyon. Een betere timing kunnen wij ons niet voorstellen! Van 21 april tot 4 september 2016 opent het Museum Gadagne haar deuren voor de voetballiefhebbers. Voetbal maakt gevoelens los in een gemeenschap, zoals een godsdienst dat ook doet. De tentoonstelling toont unieke objecten en beeldmateriaal. Elke bezoeker kan met de Podcatcher de verhalen, de liederen en historische geluidsfragmenten beluisteren.

Secret Valley wildlife park, Wexford, Ierland
Bij Guide ID denken we graag ook mee aan projecten waarbij je niet meteen aan een audiotour denkt. Wij zijn dan ook trots te mogen melden dat wij binnenkort de Podcatcher audiotour zullen lanceren in het Secret Valley Wildlife Park in Wexford, één van de meest zuidelijke provincies van de Ierland. De bezoekers van het veelgeprezen Wildlife park kunnen meedoen met een quiz door het park en meer informatie krijgen over al haar bewoners. Met de Podcatcher wordt niet alleen het bezoek verrijkt, maar krijgen de bezoekers ook meer te weten over alles en iedereen.

Darcis, Verviers, België
Deze zomer opent de beroemde chocolatier Jean Philippe Darcis een spectaculair nieuw gebouw in Vervier van 28.520M2. Hier worden de bezoekers ontvangen in prachtige ruimtes en krijgen alles te weten over de geschiedenis van chocola. Van de tempels in Maya tot aan de oogsten in Mexico. Je vindt hier straks ook een atelier waar je een inkijk krijgt bij de productie van chocolade, maccarons en patisserie van hoog niveau maar ook kunt gaan proeven. De Podcatcher is straks je gids door het gebouw en begeleidt tevens de video’s die je kunt gaan bekijken in je eigen taal.

Wil je meer weten over dit project en kennismaken met de heerlijke Darcis chocola? Kom naar onze stand op de Museumvakdagen!

Evenementen

Museum Vakdagen: 24 / 25 mei 2016 Erfgoedhuis Zuid-Holland 20 mei 2016 Walk-in dagen


Museum Vakdagen: 24 / 25 mei 2016
Op onze stand, 2.11, gaan wij laten zien hoe je verhalen vertelt, video's toont op grote schermen, in contact blijft met bezoekers en het museum tot leven brengt. Daarnaast zullen wij tijdens het evenement op 24 mei om 11:30 een presentatie geven samen met het Jopie Huisman museum over hun geweldige audio tour. Wil je gratis kaartjes bestellen voor de vakdagen, ga dan naar Museum Vakdagen.

Erfgoedhuis Zuid-Holland
Op 20 mei zijn wij aanwezig op de studiemiddag Wegwijs in digitale tools en tours in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Deze studiemiddag is in de eerste plaats bedoeld voor deelnemers aan erfgoedtafels en medewerkers van publieksattracties/musea in de provincie Zuid-Holland. Voor meer info klik hier.

Walk-in dagen
Walk-in dagen zijn dagen waarbij je bij een van onze huidige klanten een kijkje mag komen nemen. Je kunt de tour beluisteren met de Podcatcher en na afloop drinken we een kop koffie en heb je de mogelijkheid vragen te stellen aan onze Business Manager. Kijk voor de geplande data op Walkins.

Nieuwe ontwikkelingen

Warning IDentifier: Waarschuw bezoekers die vergeten hun audio speler in te leveren.


De Warning IDentifier is de meest recente toevoeging aan ons Platform. Deze IDentifier plaats je boven de uitgang en waarschuwt de bezoeker niet te vergeten de Podcatcher weer in te leveren bij de balie. De Podcatcher geeft een harde piep zodra je in de buurt bent van de IDentifers, totdat je een knop indrukt of de speler weer terug zet in het oplaadrek.