guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Connecting people to museums

Nieuwsbrief april 2015

Het eerste kwartaal van 2015 is alweer voorbij. Voor ons was dit een drukke periode waarbij veel nieuwe projecten zijn gestart. Niet alleen in de Benelux is het vertrouwen in Guide ID gegroeid maar ook zien wij een toename van projecten buiten deze regio. Zo is er onlangs een project bij een beroemd chocoladehuis in Zwitserland gerealiseerd, waarbij de bezoeker watertandend naar onze Podcatcher kijkt!

Daarnaast zijn wij ook begonnen met een audiotour in Panorama Mesdag te Den Haag. Het museum met het grootste schilderij van Nederland werkt sinds begin april met de Podcatcher. Speciaal voor dit project hebben we een nieuwe startconsole ontwikkeld die het mogelijk maakt de vele talen (20!) simpel door het baliepersoneel te activeren. Mocht u meer willen weten over deze startconsole dan informeren wij u hierover graag nader.

Binnenkort kunt u ook van nieuwe audiotours genieten in het Amsterdam Museum en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De Broekerveiling, de oudste nog bestaande doorvaartveiling ter wereld, zal eveneens met een audiotour op de Podcatcher beginnen. Zowel in het museumcomplex als op de rondvaartboot wordt de tour aan alle bezoekers aangeboden. De tour zal beschikbaar zijn in 4 talen en per 1 mei te beluisteren zijn op deze unieke locatie.

Steeds meer musea sluiten zich aan bij MapMyVisit; dit is fantastisch nieuws. Deze unieke uitbreiding in ons platform waarmee we in 2014 gestart zijn, is hierdoor al een groot succes. Zowel de musea als de bezoekers zijn zeer enthousiast over MapMyVisit. Meer over MapMyVisit treft u hier aan.

Op 27 en 28 mei aanstaande zullen in Eindhoven de Museumvakdagen plaatsvinden. Deze professionele vakbeurs wordt georganiseerd voor de Nederlandse en Vlaamse museumbranche. Guide ID zal hier ook aan deelnemen. Wij zijn te vinden op stand 4.9. Voor deze vakdagen kunnen wij u gratis toegangskaarten aanbieden. U kunt deze aanvragen door een email met uw gegevens te zenden naar ons sales team .

Al met al is het voor ons een goede start geweest! De klantenlijst blijft groeien en ik ben onze bestaande klanten zeer dankbaar in het goede vertrouwen dat ze hebben in onze producten. Wij zullen blijven investeren in deze goede relatie. Voor Guide ID staat de klant en de gebruiker van onze producten centraal.

Ons team is de afgelopen maanden dan ook versterkt met Wendy Altena (helpdesk en logistiek) en Cuno van der Feltz (Marketing & PR). Wij wensen beiden veel succes en werkplezier bij Guide ID.


Frits Polman

Nieuwe projecten

Een greep uit onze nieuwe klanten!

Panorama Mesdag
Het museum met het grootste schilderij van Nederland werkt sinds begin april met de Podcatcher. De bezoeker krijgt, voordat hij de trap op gaat naar het platform van waar af het panorama is te zien, een toelichting op het leven en de schilderkunst van Mesdag. Deze audiotour is beschikbaar in 20 talen. Ook voor de permanente collectie is er een audiotour beschikbaar in het Nederlands en Engels. Speciaal voor dit project hebben we een nieuwe startconsole ontwikkeld die het mogelijk maakt voor het baliepersoneel simpel de vele talen te activeren.

Jopie Huisman Museum
Het Jopie Huisman Museum in Workum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman (1922-2000) . Na een ingrijpende verbouwing is begin april het museum heropent en wordt een hele speciale audiotour aangeboden op de Podcatcher met unieke audiofragmenten uit het archief van Jopie Huisman. De tour is geproduceerd door Ineke Middag en Gus Maussen en ingesproken in het Nederlands en het Fries. De tour is voor alle bezoekers verkrijgbaar inclusief in het entreebiljet. Binnenkort zal ook hier MapMyVisit worden toegevoegd.

The Copper Kingdom Centre
De Copper Kingdom Centre is een award winning erfgoed site in Amwlch Port, waar ooit de grootste kopermijn ter wereld was. Met behulp van interactieve displays wordt hier het verhaal van de geschiedenis van de kopermijnen in de regio verteld. Deze erfgoed site heeft onlangs een award gewonnen voor Best Building, uitgereikt door de RIBA organisatie. De Podcatcher vertelt nu de verhalen aan alle bezoekers in het Engels of Welsh en zit vol met interessante en leuke weetjes voor iedereen.

Aanbieding: 6 maanden trial- Podcatcher & MapMyVisit

Trial Offer

Interesse in het Podcatcher platform en MapMyVisit? We bieden nu een speciale combi aanbieding. Je kunt nu het platform 6 maanden proberen zonder minimum aantal per maand en wij leveren daarbij een MapMyVisit console voor 6 maanden gratis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze Business Managers.

Guide ID's laatste ontwikkelingen

Leer meer over de laatste ontwikkelingen in het platform

Hermitage en Amsterdam museum nu ook op MapMyVisit!

Vanaf nu kan de bezoeker in de Hermitage de audiotours die gemaakt zijn bij de expositie Alexander, Napoleon en Josephine en Hollanders van de Gouden eeuw ook na afloop nog eens bekijken en beluisteren! Met MapMyVisit wordt het bezoek verlengd en blijft de bezoeker verbonden aan het museum en kan alles nog eens rustig thuis herbeleven. De komende maanden zullen meerdere musea starten met MapMyVisit, waaronder het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, Museum de Broekerveiling en het Jopie Huisman museum.

Wat is MapmyVisit?

Dit is nieuwste uitbreiding aan één van de belangrijkste elementen van het Podcatcher platform; Marketing. MapMyVisit is ontworpen om erfgoedinstellingen zoals musea en kunstgalleries te helpen een database samen te stellen van emailadressen. Daarnaast is het mogelijk de bezoekerservaring uit te breiden door, na het bezoek, in contact te blijven met de bezoeker door de bestaande (en extra) content online aan te bieden. Zo kan de bezoeker zijn of haar favoriete stops nog eens beluisteren en bekijken. Vervolgens is het mogelijk om de bezoeker passende producten aan te bieden om daarmee de omzet te verhogen.
Ook interesse om MapMyVisit een half jaar gratis te proberen? Het is heel eenvoudig een bestaande audiotour geschikt te maken voor MapMyVisit.
Neem voor meer informatie contact op met ons afdeling client services.

Geplande evenementen

Leer ons kennen

Op 27 en 28 mei zijn wij aanwezig op de museumvakdagen in Eindhoven. Deze professionele vakbeurs wordt georganiseerd voor de museum branche in Nederland en Vlaanderen.

Wij zijn te vinden op stand 4.9 en kunnen u een gratis toegangskaart aanbieden. Mocht u daar interesse in hebben, mail ons. Voor meer informatie klik hier.

Walk-in bij het grootste schilderij van Nederland
Op 18 juni 2015 zal er een walk-in georganiseerd worden in Panorama Mesdag te Den Haag. Hierbij kunt u kennis maken met onze audiotour en nieuwste ontwikkeling "de startconsole". Indien u langs wilt komen, kunt u zich aanmelden via deze link. U bent ook van harte welkom op een van onze andere walk-in dagen.

QUOTES VAN TRIPADVISOR

Bezoekers denken zo over onze audio tours

Paleis op de Dam

“Schitterend”

Beoordeeld op 26 februari 2015

Het Paleis op de Dam is een echt paleis compleet met enorme zalen, prachtige decoraties en een balkon dat uitkijkt over het stadsplein. De audiotour met Job Cohen is zeer interessant. Zonder audiotour zou ik niet aanraden omdat je dan veel info mist. Echt een must do in Amsterdam.

Portugese Synagoge

“Synagoge met een interessante geschiedenis”

Beoordeeld op 2 december 2013

Interessant om de geschiedenis van het gebouw te horen. Zeker een audiotour nemen (combinatie met het Joods Historische Museum).

Vermeercentrum Delft

“Interessant”

Beoordeeld op 14 februari 2015

Interessant centrum waar je veel over Vermeer en zijn schilderkunst leert. Modern, goed geregelde audiotour en duidelijke informatie.

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

The Museum of Fine Arts, Houston TX USA

Vincent van Gogh: His Life in Art

Nationaal Militair Museum, Soesterberg, NL

Als de Russen komen

SS Rotterdam, Rotterdam, NL

Een schip vol verhalen

Chocolate Nation, Antwerpen, Belgie

Ontdek het verhaal en de liefde voor Belgische chocolade

Zien is geloven

Kom het platform live bekijken

De Podcatcher Walk-in is een ideale gelegenheid om zelf te komen kijken hoe het platform werkt en hoe bezoekers het ervaren. De Walk-ins hebben een zeer informele sfeer. Het idee is dat je met je collega's een tour doet als een normale bezoeker, waarna je door een van onze business managers wordt uitgenodigd voor een kort gesprek en een kop koffie. Dit biedt je de kans om meer specifieke informatie te ontvangen en vragen te stellen.

Datum Locatie Plaats