guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Keep it simple, but be creative

Nieuwsbrief Oktober 2014

We hebben zoveel te vertellen sinds onze laatste nieuwsbrief, dat het lastig is om het kort te houden. Ik ga het toch proberen.

Een paar zaken die absoluut de moeite waard zijn haal ik hier even naar voren. Zo gaan we in op MapMyVisit, onze laatste uitbreiding waarmee we de bezoekers ook ná het bezoek service kunnen bieden en de musea helpen hun omzet te vergroten. Maar ik kijk ook naar de vele projecten in Brussel en Amsterdam en de events waar we de komende tijd aanwezig zullen zijn, waaronder het Museum Congres in Leeuwarden.

Wij zijn erg enthousiast over de lancering van MapMyVisit en voorspellen een grote toekomst in de culturele sector. Met MapMyVisit wordt het bezoek thuis online voortgezet en blijft de connectie tussen het museum en de bezoeker bestaan. Daarnaast gaat het jullie helpen meer bezoekers en meer omzet te genereren. Verderop in deze nieuwsbrief vind je hierover meer informatie.

In Brussel en Amsterdam draaien op dit moment veel leuke projecten. In Brussel zijn we inmiddels met ons derde project van start. Autoworld heeft haar contract verlengd, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zet de Podcatcher voor het eerst in bij de Constantin Meunier tentoonstelling en de Hallepoort start binnenkort met een highlight tour in 5 talen. In Amsterdam zijn er nieuwe tentoonstellingen in de Hermitage en in de Nieuwe Kerk, maar ook in het Amsterdam Museum wordt de Podcatcher voor de tentoonstelling Voetbal Halleluja ingezet. Lees meer over andere projecten verderop in deze nieuwsbrief.

De "Voetbal Halleluja" tentoonstelling in het Amsterdam Museum is een hele bijzondere voor ons omdat bij dit project bijna alle elementen van het platform worden ingezet. Zo wordt er niet alleen een gewone audiotour aangeboden, maar ook een familie tour met een quiz en er wordt gebruik gemaakt van de nieuwe Podcatcher Collecting IDentifier. Lees verderop in de nieuwsbrief meer over dit innovatieve project.

Er komen een paar leuke events aan. De eerst volgende is al snel, het museumcongres op 9 en 10 oktober 2014. Tijdens het congres presenteren wij MapMyVisit op onze stand (nr. 22) en verzorgen wij twee maal een workshop op vrijdag, samen met het Bijbels museum. Tijdens de workshop gaan we met de deelnemers brainstormen over de optimalisatie van MapMyVisit. Na het congres organiseren we nog een seminar in het Amsterdam Museum op 27 november. Later in het jaar volgt dan nog het UK seminar in het Royal Museum Greenwich.

Last but not least heten wij onze nieuwe collega in het Engelse team, Lee Goodwin, van harte welkom. We zijn verheugd dat hij ons team heeft versterkt en we wensen hem veel succes.

Frits Polman

Nieuwe projecten

We heten onze nieuwe klanten van harte welkom

NL:
Het Zaans museum heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. Op 8 oktober aanstaande heropenen zij met de nieuwe expositie De Zaanstreek maakt het!. Vanaf dat moment wordt aan alle bezoekers de Podcatcher aangeboden in maar liefst 8 talen. Een hele mooie aanvulling, zeker voor de vele toeristen die het museum nu in hun eigen taal kunnen gaan beleven.

NL:
Op de Amsterdamse wallen wordt in oktober het Leger des Heils museum geopend. De Podcatcher wordt hier ingezet om de Nederlandse bezoekers rond te leiden. Actrice Georgina Verbaan heeft de tour prachtig ingesproken, maar u hoort ook historische geluidsfragmenten. Joël Batenburg, voormalig radiomaker, stelde de expositie samen en heeft zich op de audiotour uitgeleefd. Voor meer informatie klik hier.


UK:
Rivington Place gaat vanaf oktober met de Podcatcher van start voor hun Black Chronicles tentoonstelling. De Podcatcher begeleidt de bezoekers door de expositieruimtes en zorgt voor een extra interpretatie laag en entertainment tijdens de expositie.

UK:
Kelvingrove Art Gallery en Museum lanceert voor de eerste keer een highlight tour over het gebouw en de belangrijkste objecten. De tour is beschikbaar in het Engels, Duits en Hindi en wordt voor £2,50 verhuurd in de winkel.

Eerste 6 maanden gratis MapMyVisit

Museumcongres aanbod

Ben je overtuigd geraakt vanMapMyVisit? Maak dan nu gebruik van ons speciale introductie aanbod. De eerste 6 maanden kun je geheel gratis gebruik maken van de startconsole en wij zorgen ervoor dat jullie tour verwerkt wordt in MapMyVisit. Vraag onze Business managers naar de voorwaarden.

*deze speciale Museumcongres 2014 aanbieding, is ook beschikbaar voor andere musea, mits voldaan wordt aan de voorwaarden en condities.

Guide ID's nieuwste ontwikkelingen

Kom meer te weten over de laatste ontwikkelingen van ons platform

Collecting IDentifier
Met de interactieve Collecting IDentifier wordt de Podcatcher gelinked aan Interactives van derde partijen. Elke Podcatcher kan individuele resultaten vastleggen voor een interactive of game, per individuele bezoeker of van een heel team. Precies hetzelfde als dat je met een RFID scanner of barcode lezer zou kunnen doen. De Podcatcher geeft elke bezoeker een uniek nummer, en legt zo vast wie op dat moment de interactive gebruikt. Maar er is meer!
Niet alleen wordt het unieke nummer per bezoeker uitgelezen. Je kunt ook zien welke elementen van de tour zijn beluisterd en welke antwoorden er zijn gegeven of welke keuzes zijn gemaakt.

Op dit moment maakt het Amsterdam Museum gebruik van deze toepassing bij de Voetbal Halleluja tentoonstelling. Bezoekers kunnen, naast de normale audiotour, een interactieve tour kiezen, één voor de individuele bezoeker en één voor teams. Naast gewone audiostops en quizvragen zijn er interactieve games zoals penalty schieten, voetbalplaatjes maken en andere spelletjes. De Podcatcher kan worden gelinked aan een emailadres en aan een team, zodat de bezoekers hun scores aan het eind van de tour kunnen bekijken, vergelijken en ze krijgen het voetbalplaatje thuis gemaild.

MapMyVisit
After visit experience:
Laat je collectie en de verhalen nu online voortleven! Bezoekers herbeleven het bezoek aan het museum en kunnen nogmaals genieten van de tour. Daarnaast hebben bezoekers de kans om ook de gemiste stops te kunnen beluisteren en bekijken.

Contact houden met je bezoekers :
MapMyVisit verbindt de bezoeker met de organisatie. Verbeter de communicatie met de bezoekers over speciale evenementen en nieuwe tentoonstellingen. MapMyVisit legt ook de verbinding naar de sociale media en zorgt zo voor meer bekendheid en promotie.

Vergroot de omzet :
Met MapMyVisit kun je het aantal terugkerende bezoekers verhogen. Het helpt je catalogi en andere merchandise te verkopen. MapMyVisit creëert een link naar de (web-)winkel om zodoende nieuwe inkomsten te genereren.

We kozen voor de Podcatcher vanwege het gemak en de mogelijkheid om eenvoudig meerdere informatielagen aan te bieden aan onze bezoekers.

Heleen van Ketwich, Manager ‎ Commerciële Zaken, De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

Brussels, Belgie

Europalia-2019 - Brancusi

Prinsenhof, Delft, NL

Pieter de Hooch- Uit de schaduw van Vermeer

KBR, Brussel

The world of Bruegel in Black and White

Holocaust Museum Houston, Houston, TX USA

Wees getuige van de ongekende expansie en revitalisatie van dit belangrijke museum

Bechtler Museum of Modern Art, Charlotte, USA

Nomadische muurschilderingen: wandtapijten van de moderne tijd

Centrum Ronde van Vlaanderen, Oudenaarde, België

Dé fietsexperience van België

Thermenmuseum, Heerlen, NL

Het verhaal van de Romeinen in Limburg

U.S. Army Museum of Hawaii, Honolulu, VS

Een kijkje in het verleden van Hawaii

Zien is geloven

Kom het platform live bekijken

De Podcatcher Walk-in is een ideale gelegenheid om zelf te komen kijken hoe het platform werkt en hoe bezoekers het ervaren. De Walk-ins hebben een zeer informele sfeer. Het idee is dat je met je collega's een tour doet als een normale bezoeker, waarna je door een van onze business managers wordt uitgenodigd voor een kort gesprek en een kop koffie. Dit biedt je de kans om meer specifieke informatie te ontvangen en vragen te stellen.

Datum Locatie Plaats