guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Een drukke zomer

Nieuwsbrief juni 2014

We zitten in een drukke tijd waarin veel nieuwe en spannende tentoonstellingen openen. We zijn er trots op dat GuideID bij een heel aantal daarvan betrokken is!

Alleen al in de afgelopen paar maanden hebben we de Podcatcher gelanceerd in de Hayward Art Gallery, de Hermitage in Amsterdam en het Anne Frank huis. En de komende tijd staan onder andere projecten in de Nieuwe Kerk Amsterdam, het Amsterdam Museum, Riving ton Place, Kelvingrove Art Gallery en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten België op de planning.

Daarnaast hebben we veel overleg gehad met onze huidige klanten en gesproken over ons bedrijf en hoe we het platform kunnen verbeteren. Daaruit zijn een paar goeie nieuwe ideeën gekomen voor de toekomst, zo bestaat onder onze klanten de wens de collecties te kunnen delen en digitaal te behouden en in contact te blijven met de bezoeker. Dat was voor ons goed om te horen, want we hebben zojuist ons nieuwe tool MapMyVisit als pilot gelanceerd in Appeltern, waarmee dit mogelijk is. De komende maanden zal dit worden uitgerold bij meerdere sites in Europa. Meer informatie hierover vind je verderop in deze nieuwsbrief.

Zoals altijd staan wij open voor jullie feedback en geven wij met plezier meer informatie. Stuur ons een email of bel gerust even op. We kunnen je een korte algemene presentatie sturen om aan je collega’s te laten zien, of als je meer informatie nodig hebt, komen we graag naar je toe voor een live demonstratie van het platform. En vergeet niet, dat het altijd mogelijk is 6 maanden gebruik te maken van ons “Try before you buy” aanbod. Neem contact op met één van onze Business Manager voor meer informatie.

Frits Polman

Nieuwe projecten

We heten onze nieuwe klanten van harte welkom

UK & Ireland:
Guide ID presenteert met trots, in samenwerking met The Southbank Centre een geweldige audiotour te hebben ontwikkeld die langs de hoogtepunten leidt in de tentoonstelling The Human Factor. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf dinsdag 17 juni tot en met zondag 7 september. Internationale kunstenaars buigen zich over de vraag hoe de 'mens' nu wordt gepresenteerd. De tentoonstelling "The Human Factor" illustreert hoe kunstenaars in de afgelopen 25 jaar nieuwe figuratieve sculpturen hebben uitgevonden, en er wordt teruggekeken naar eerdere bewegingen in de kunstgeschiedenis en tekeningen in de hedendaagse kunst.

NL:
Het Stadsarchief Amsterdam presenteert van 6 juni tot en 14 september Amsterdam! Ed van der Elsken, oude foto’s 1947-1970, naar aanleiding van de herdruk van het gelijknamige fotoboek. De expositie van vintage prints in combinatie met niet eerder getoonde beelden geeft een nieuwe kijk op Ed van der Elskens bijzondere beeldverhaal van Amsterdam in de jaren ’50 en ’60. De Podcatcher wordt aangeboden aan alle bezoekers.

DE:
Nu zijn we ook vertegenwoordigd in Bonn met onze Podcatcher. De tentoonstelling van het vrouwen museum in Bonn "Alleenstaande moeders" zal begin mei open gaan met een interessante audiotour. De tentoonstelling is opgedragen aan alle alleenstaande moeders. Voor deze gelegenheid, hebben talrijke kunstenaars zich voor het thema op artistieke wijze laten inspireren. Sommige met een verwijzing naar de literatuur, andere verwijzen naar de Bijbel of de mythologie.

Gratis Apps

Zomeraanbod

Als u interesse heeft in ons platform en gebruik wilt maken van de 6 maanden proefperiode, krijgt u nu ook 12 maanden gratis ongelimiteerd gebruik van de App. Met de App kunnen bezoekers de tour op hun eigen smartphone gebruiken en dezelfde simpele maar leuke ervaring beleven als met de Podcatcher, Tijdens de proefperiode kunt u gebruik maken van het totale pakket, alle benodigde hardware, software, eigen branding, Apps, Analytics, Marketing tools en MapMyVisit.

Guide ID's nieuwste ontwikkelingen

Kom meer te weten over de laatste ontwikkelingen van ons platform

MapMyVisit
MapMyVisit is de meest recente uitbreiding van het Podcatcher platform. Het is ontwikkeld om musea en tuinen de mogelijkheid te geven om met de bezoeker in contact te blijven, de collectie te kunnen ontsluiten en meer omzet te kunnen genereren. Afgelopen maand hebben we MapMyVisit geïnstalleerd bij de tuinen van Appeltern. In deze tuinen krijgen alle bezoekers de Podcatcher gratis aangeboden. Bezoekers activeren hun Podcatcher bij één van de MapMyVisit consoles waarmee een persoonlijke webpagina gecreëerd wordt voor iedere bezoeker. Op die webpagina krijgt de bezoeker de complete tour nog eens aangeboden, de stops die ze beluisterd hebben en ook wat ze gemist hebben. De tuinen van Appeltern kunnen vanuit dit zelfde platform hun online verkoop verhogen en meer herhaalbezoek stimuleren.

Interactive IDentifier & Kinderquiz
Vanaf zaterdag 28 juni 2014 biedt De Nieuwe Kerk Amsterdam de hele zomer een bijzondere tijdervaring: Reis in de Tijd. History en Royalty. In deze speciaal voor De Nieuwe Kerk ontworpen installatie stapt de bezoeker terug in de nationale geschiedenis en kiest daarin zelf zijn of haar pad. Zij volgen door de kerk de lijn van de Oranjes of de lijn van de Nederlandse historie. Met video walls, projecties, audioguide, Wifi-fotoshoot en dagelijks hemelse klanken op het grootste orgel van Nederland wordt zeshonderd jaar geschiedenis indringend herbeleefd, reizend langs middeleeuwse geheimen, Koninklijke tradities en vrijgevochten stedelingen.

De audiotour is beschikbaar in 6 talen en zal de vele toeristen die Amsterdam in de zomer bezoeken vermaken. De tour neemt de bezoeker langs de belangrijkste punten in de kerk en wordt ook ingezet bij de speciale video installaties, waar de audio, met behulp van onze AV Synch IDentifiers, op de Podcatcher in de gewenste taal wordt weergegeven.

Guide ID heeft daarnaast een kindertour ontwikkeld, met een leuke Podcatcherquiz. Kinderen kunnen hun eigen score aan het eind van de tour uitlezen. De Podcatchers zullen worden uitgegeven bij een speciale self service balie. Bezoeker kiezen daar de gewenste taal en brengen de speler aan het eind van het bezoek zelf weer terug.

Video room in 7 Languages
In het Anne Frank huis is onlangs een nieuwe ruimte geopend om de bezoekers te laten nadenken over Anne Frank. Op grote videoschermen zijn mensen vanuit de hele wereld te zien die spreken over Anne Frank, wat zij voor hun betekent en hoe zij hun geïnspireerd heeft en nog steeds inspireert. Het is belangrijk deze teksten aan alle bezoekers in hun eigen taal mee te kunnen geven zodat men echt kan begrijpen en voelen wat er gezegd wordt. Om dit te realiseren werd naar een oplossing gezocht, die geschikt is voor diverse doelgroepen en makkelijk is te onderhouden voor het personeel. Daarnaast, was één van de belangrijkste issues de audio in alle talen tegelijkertijd te willen aanbieden. Het Podcatcher platform voldeed aan al de eisen en het museum vond het daarnaast een pré dat de speler in hun eigen design kon worden geleverd.

Het Podcatcher Platform bleek voor ons de perfecte oplossing voor de uitdaging om zeven verschillende talen tegelijk aan te bieden in onze videoruimte.

Tom Brink, hoofd Publiek en Presentaties, Anne Frank House

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

The Museum of Fine Arts, Houston TX USA

Vincent van Gogh: His Life in Art

Nationaal Militair Museum, Soesterberg, NL

Als de Russen komen

SS Rotterdam, Rotterdam, NL

Een schip vol verhalen

Chocolate Nation, Antwerpen, Belgie

Ontdek het verhaal en de liefde voor Belgische chocolade

Zien is geloven

Kom het platform live bekijken

De Podcatcher Walk-in is een ideale gelegenheid om zelf te komen kijken hoe het platform werkt en hoe bezoekers het ervaren. De Walk-ins hebben een zeer informele sfeer. Het idee is dat je met je collega's een tour doet als een normale bezoeker, waarna je door een van onze business managers wordt uitgenodigd voor een kort gesprek en een kop koffie. Dit biedt je de kans om meer specifieke informatie te ontvangen en vragen te stellen.

Datum Locatie Plaats