guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

Chocolate Nation, Antwerpen, Belgie

Ontdek het verhaal en de liefde voor Belgische chocolade

Komende winter opent in Antwerpen, recht tegenover het Centraal Station, de nieuwste attractie van de stad: Chocolate Nation. Een innovatief belevingsmuseum van ruim 4.000m2 dat volledig gewijd is aan de wereldberoemde Belgische chocolade. Chocolate Nation wordt een plek vol belevenissen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers. Guide ID is verheugd dat deze verhalen vertelt gaan worden met de Podcatcher! Naast luisteren en kijken zal er ook geproefd kunnen worden. Dus op naar Antwerpen!

Vereniging Hendrick de Keyser, Huis Van Eysinga Leeuwarden, NL

Museumhuizen openen hun deuren

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Een aantal van deze panden zijn toegankelijk voor publiek: de Museumhuizen. In deze huizen hoef je niet te fluisteren en zijn geen afzetkoordjes; je ontdekt het huis vooral zelf. Naast Villa Rams Woerthe (Steenwijk), Huis Bartolotti (Amsterdam) en Huis Bonck (Hoorn) kunnen bezoekers vanaf 30 november ook in Huis Van Eysinga in Leeuwarden terecht. De verhalen van deze prachtige panden krijg je via de Podcatcher te horen!

Museum Prinsenhof Delft, NL

Willem van Oranje is hier!

Van 19 oktober 2018 tot en met 3 maart 2019 zet Museum Prinsenhof Delft de Nederlandse geschiedenis in de schijnwerpers met de tentoonstelling Willem van Oranje is hier! Het museum pakt met deze expositie groots uit en brengt een belangrijke episode uit de Nederlandse geschiedenis tot leven op de plek waar het zich allemaal afspeelde: het eeuwenoude Prinsenhof. Met de Podcatcher audiotour komt de geschiedenis van deze bijzondere plek nog meer tot leven.

Zuiderzeemuseum, Enkhuizen, NL

Mooi samen

Guide ID is blij met het Zuiderzeemuseum te kunnen samenwerken bij de tentoonstelling met de toepasselijke naam 'Mooi samen'.

De tentoonstelling 'Mooi samen' is het werk van twee fotografen en een journalist. De fotografen – Koos Breukel en Sander Troelstra – reisden de afgelopen maanden samen rond de voormalige Zuiderzee om hun visie vast te leggen op het verenigingsleven in deze regio. Journalist Thijs Broer beschrijft de soms heel persoonlijke verhalen achter de (groeps)portretten. Waarom worden mensen lid van een vereniging en zetten ze zich hiervoor soms jarenlang in? Hoe verhouden hun persoonlijke verhalen zich tot die van hun vereniging? En wat verbindt de leden van al die oude en nieuwe clubs langs de kusten van de vroegere Zuiderzee?
Vanaf 16 november t/m 5 mei is de tentoonstelling te bezoeken. Vergeet niet een Podcatcher te pakken om de persoonlijke verhalen te horen!